Wiik Kyrkotextil Wiik Kyrkotextil
Stolor
Mässhakar
Kollekthåvar
Nattvard och Dop
Alba och Röcklin
Bursa/Kalkduk
Antependium
Altarbrun
Altarduk

 

Alba och Röcklin

 

Alba
Alban sys efter kundens mått och får därför mycket bra passform, vi använder inte standardstorlekar S-M-L. Vår modell på alba är helt öppen i fram och stängs med antingen tryckknappar eller kardborreband. Den har nedsydda veck i fram och i bak.

Alban kan beställas i bomull, bomull/polyester (60/40) eller linne med löst halslin eller fast krage. På krage eller halslin och manschetter handbroderas tre stycken broderier på vardera del, totalt nio broderier per alba. Broderierna som vi har att välja emellan som standard är konsegrationskors enkelt, konsegrationskors äldre modell, Kristusmonogram samt diakonemblemet. Broderierna handbroderas med DMC bomullsgarn i färgerna 414, 318, 415, 435, 783, 738, 644, 501, 502, 311, 825. Vi kan även ta fram unika broderier efter kundens önskemål, viss prisskillnad kan då förekomma.

Alban levereras med cingulum, bomullsrep eller bomullsband.
Vid beställning av alba skickar vi prov på garn och broderier. Beställningssedel för alba finns att ladda ner som pdf, där finns all information om vilka mått vi behöver ha och hur de ska tas.

 • Bomull, bomull/polyester (ÖKOtex), 4900 kr
 • Ekolologisk bomull, satin (ÖKOtex), 5900 kr
 • Linne, 6500 kr

Se exempel på våra Albor

Kilalba
Kilalban är den äldre modellen på alba som sys med sprund i fram, ej helt öppen, och kilar i sidorna för rörelsevidd. Denna modell levereras med löst halslin. Även kilalban är måttsydd efter kundens mått och får därför mycket bra passform.

Kilalban kan beställas i bomull, bomull/polyester (60/40) eller linne med löst halslin. Halslin och manschetter handbroderas tre stycken broderier på vardera del, totalt nio broderier per kilalba. Broderierna som vi har att välja emellan som standard är konsegrationskors enkelt, konsegrationskors äldre modell, Kristusmonogram samt diakonemblemet. Broderierna handbroderas med DMC bomullsgarn i färgerna 414, 318, 415, 435, 783, 738, 644, 501, 502, 311, 825. Vi kan även ta fram unika broderier efter kundens önskemål, viss prisskillnad kan då förekomma.

Kilalban levereras med cingulum, bomullsrep eller bomullsband. Vid beställning av kilalba skickar vi prov på garn och broderier. Beställningssedel för kilalba finns att ladda ner som pdf, där finns all information om vilka mått vi behöver ha och hur de ska tas.

Pris offereras vid beställning

 

Röcklin, rynkad rund hals
Det traditionella röcklinet sys med rynkad halskant, halslinning och en vid ärm. Den här modellen är ett plagg med mycket tyg och vidd. Röcklin kan beställas i bomull, bomull/polyester (60/40) och linne. Beställningssedel för röcklin finns att ladda ner som pdf, där finns all information om vilka mått vi behöver ha och hur de ska tas.

 • Bomull, bomull/polyester (ÖKOtex), 2500 kr
 • Ekolologisk bomull, satin (ÖKOtex), 3500 kr
 • Linne, 4100 kr

Se exempel på våra Röcklin med rynkad rund hals

Röcklin, fyrkantig hals
Vi har även en modell på röcklin som har ett ok över axlarna med fyrkantig halslinning och lagda veck istället för rynkning. Ärmen är mer lik ärmen på en alba och inte alls lika vid som på det traditionella röcklinet. Denna modell är populär bland kvinnor, framför allt de som inte drar så stora storlekar, och har mycket mindre tyg än den traditionella modellen. Beställningssedel för röcklin finns att ladda ner som pdf, där finns all information om vilka mått vi behöver ha och hur de ska tas.

 • Bomull, bomull/polyester (ÖKOtex), 2500 kr
 • Ekolologisk bomull, satin (ÖKOtex), 3500 kr
 • Linne, 4100 kr

Se exempel på våra Röcklin med fyrkantig hals

Löst halslin
Om ditt halslin har gått sönder eller om du av någon annan anledning vill byta ut ditt gamla kan du beställa ett löst halslin av oss. De går att beställa i bomull, bomull/polyester eller linne med tre handbroderade kors eller annan symbol. Färgerna att välja mellan är samma som till alba/kilalba.

 • Bomull, bomull/polyester (ÖKOtex), 800 kr
 • Ekolologisk bomull, satin (ÖKOtex), 900 kr
 • Linne, 1100 kr
 

Cingulum

 • Bomullsrep, 140 kr
 • Bomullsband, 160 kr
 • Sytt, samma material som alba, 200 kr
 
Alla priser är inklusive moms. För att beställa klicka här.
 
   
          Copyright ® 2009 Wiik Kyrkotextil HB - info@wiikkyrkotextil.se    Webbdesign från cjhweb.se